To trønderbedrifter får millionstøtte fra NATO

Ansatte i Skarv Technologies sammen med farkosten BlueSTAR og undervannskamera. Fra venstre: Petter Norgren, Trygve Olav Fossum (daglig leder), Øystein Sture, og Tore Mo-Bjørkelund. Foto: Skarv Technologies
Ansatte i Skarv Technologies sammen med farkosten BlueSTAR og undervannskamera. Fra venstre: Petter Norgren, Trygve Olav Fossum (daglig leder), Øystein Sture, og Tore Mo-Bjørkelund. Foto: Skarv Technologies

Skarv Technologies og Water Linked As er valgt ut av NATO for å utvikle ny teknologi for alliansen.

– Forsvaret er avhengig av sivil kompetanse for å utvikle teknologi som kan møte fremtidens trusler. Norge har et sterkt maritimt teknologimiljø der også små virksomheter viser å kunne hevde seg internasjonalt, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Begge teknologivirksomhetene holder til i Trondheim og utvikler nisjekapasiteter innen undervannsrobotikk og sensorer. Skarv Technologies har blant annet utviklet et system som kan sammenstille detaljerte oversiktsbilder av havbunnen