Ønsker du egen «stand» i konferanseområdet?

Soldat fra Innstasstyrke Rype prøver VR fra Trygg-Grunn. Foto: Malin Lystad Landrø/FI - Fremtidens Industri
Soldat fra Innstasstyrke Rype prøver VR fra Trygg-Grunn. Foto: Malin Lystad Landrø/FI – Fremtidens Industri

Ønsker du å synliggjøre og markedsføre din bedrift med en egen «stand» i konferanseområdet? Dette vil gjøre det enklere for alle deltakere å benytte arrangementet til å knytte verdifulle kontakter. For deltakerne på konferansen vil det være mulig å besøke de ulike «standsene» både i forkant av programstart, og i pausene.

Praktisk informasjon

Informasjon om stand for bedrifter på Forsvarskonferansen

  • Størrelse: 5 m2
  • Utstyr: Bord, stoler, strøm
  • Pris: 5.000 kr
  • Mulighet for profilering og synlighet via Forsvarskonferansens nettsider, nyhetsbrev og sosiale medier

Merk at alle som deltar på stand også må være påmeldt som deltakere på Forsvarskonferansen.

Lunch er inkludert i konferanseavgiften.

Kontaktperson for bedrifter og stands

Anniken Fjeldvær
Telefon +47 977 00 143
e-post anniken@fi-nor.no

Trenger du noe ekstra utstyr til standen?

Da kan du ta direkte kontakt med Messeselskapet

Kent Roger Martinussen
Avd. leder messe og prosjekt
Mobil: (+47) 47 626 211
E-post: kent@messeselskapet.no

NEP kan også levere 55″, 75″, 86″ eller større skjermer og annet teknisk utstyr

Daniel Hamstad
Account Manager | NEP Norway
O:+47 23 68 80 00 | M:+47 482 87 106
dhamstad@nepgroup.com
www.nepnorway.com


Utstillere 2023

Under Forsvarskonferansen vil du få mulighet til å møte en rekke spennende bedrifter og virksomheter som stiller med stands både ute, inne og i konferanseområdet. Det vil være tid i programmet til å besøke de ulike standene. Her følger et utvalg av virksomhetene som var representert på Forsvarskonferansen 2023.


Maritime Robotics

Maritime Robotics er en ledende leverandør av autonome navigasjonssystemer og ubemannede plattformer, som realiserer kost-effektive havoperasjoner med økt sikkerhet og betydelig reduserte CO2-utslipp.

Siden 2005 har Maritime Robotics utviklet og levert autonome og fjernstyrte systemer og plattformer for blant annet kartlegging og undersøkelser av havbunnen, innsamling av met-ocean data, havneovervåkning, forskning og ROV-støtte til industrispesialister over hele verden. Selskapet holder til i Trondheim og Vanvikan, hvor et høyt kvalifisert team av bransjeeksperter håndterer alle
deler av forsyningskjeden internt.


Orbit NTNU

Orbit NTNU designer og bygger småsatellitter som skal skytes opp i verdensrommet. Målet er å utdanne romindustriens fremtidige talent ved å jobbe med komplekse romprosjekter. I mai 2022 skøyt Orbit opp for første satellitt, SelfieSat, som nå er operasjonell og går i bane rundt jorda. Orbit har også tre andre prosjekter, FramSat-1, FramSat-1.5 og BioSat. FramSat-1 har vært del av å skape en norsk verdikjede for satellitter, fra designfasen, til testing, og nå til launch fra Andøya i slutten av 2023. Med over 100 motiverte medlemmer skal Orbit fortsette å pushe grensene i verdensrommet. Det nyeste prosjektet BioSat skal forsøke å få en plante til å gro i verdensrommet.


Ascend NTNU

Ascend NTNU er en studentdrevet organisasjon som bygger, programmerer og flyr droner i verdensklasse. Hvert år bygger Ascend NTNU en ny drone, som de deltar med i dronekonkurranser i USA. Tidligere i år deltok de i den anerkjente SUAS-konkurransen i Maryland, USA og IARC-konkurransen noen måneder senere. Organisasjonen er bygget opp av svært drevne studenter som tilhører mange ulike studier fra kybernetikk til økonomi og administrasjon. Med nesten 50 medlemmer fordelt på seks grupper innehar Ascend dyp kunnskap innen droneteknologi, og jobber hvert år for å forbedre og optimalisere dronene sine.


LESS AS

LESS AS er en ledende leverandør av beredskapsmateriell til en helhetlig evakuerings– og redningsstrategi ved større hendelser, masseskader, og ved evakuering av såret personell.

Systemintegrasjon av beredskapsløsninger. Bedriften har lang erfaring med å sette sammen skreddersydde systemløsninger for å møte ditt beredskapsbehov.

LESS samarbeider med de fremste fagmiljøene i verden, og med underleverandører i Norge og verden forøvrig, for å hele tiden kunne levere det siste innen moderne beredskapsløsninger, med en helhetlig redningsstrategi for å etablere en effektiv og skånsom evakueringskjede. Bredskapsløsningene kan leveres ferdig pakket på tilhenger, i kontainer eller på traller for rask etablering tilpasset behov.


SIMLab NTNU

Ingen vet mer om hvordan materialer og konstruksjoner oppfører seg i sammenstøt enn SIMLab, Structural Impact Laboratory ved NTNU. Flere tiårs forskning og unike laboratoriefasiliteter har gjort gruppen verdensledende. Skreddersydde eksperimenter veksler med modellering og simulering, om nødvendig helt ned til nanonivå. Som del av SIMLab og SFI CASA har NTNU gjennomført flere forskningsprosjekter i samarbeid med både Forsvarsbygg, NSM, Statsbygg, Equinor og Statens Vegvesen når det gjelder fysisk sikkerhet. Sammen med bilprodusentene BMW, Audi, Honda og Renault gjennomfører senteret også sikkerhetstesting av konstruksjoner i aluminium.


Solid Ground

Solid Ground leverer simulator-trening i virtual reality (VR) på grunnleggende ferdigheter innen våpen, taktikk, situasjonsforståelse og beslutningstaking. BASIC VR gir deg fordelen i trening og operasjonell ytelse. Systemet er tilpasset operasjonelt bruk og kan anvendes over alt, alltid.

Selskapet retter seg spesielt mot forsvars- og sikkerhetsmarkedet i Europa med produktet “BASIC VR” og har etablert seg i Tyskland, Norge og Finland. Teamet består av svært dyktige og erfarne personer fra forsvaret, politiet og IT-sektoren.

Solid Ground er det internasjonale datterselskapet til det norske selskapet Trygg-Grunn.


Centric

Centric er et IT-selskap som leverer et bredt spekter av IT-tjenester. Selskapet har i en årrekke levert tjenester til Forsvaret innen både brukerstøtte og drift, samt softwaretjenester til flere av Forvarets software-leverandører. Flere av Centrics konsulenter innehar sikkerhetsklarering og selskapet har god erfaring med å levere solid kompetanse med plettfri vandel. Centric sine spesialister og konsulenter har sterk fagkompetanse, og det er fokus på kompetanseheving og godt arbeidsmiljø.

Forsvaret har et stort behov for teknisk kompetanse og Cyberforsvarets Spesialistskole har inngått et partnerskap med Centric IT Academy og rekrutterer IT konsulenter fra Centric.


Orkel

Orkel er leverandør av teknologi til landbruket samt til industri- og avfallsmarkedet.

Kompaktorene (bildet) kompakterer bulkmaterialer til rundballer, noe som bidrar til økt bærekraft i samtlige markeds-segmenter. Innen landbruks-sektoren reduseres fôrtapet til husdyr fra ca 30 % til ca 1 %. Mer enn 25 ulike bulkmaterialer kan presses i rundballer.

Orkel Direkte AS har ansvar for det norske markedet, og Orkel AS for eksporten til mer enn 60 eksportmarkeder, der Asia er dominerende.

Som leverandør av noen av verdens tøffeste og robuste kompaktorer (rundballepresser), utvikler også Orkel et beskyttelseskonsept for forsvaret, eller til sivile formål. (motorsport, flomsikring etc.). Rundballer som beskyttese er rimelig, fleksibelt og effektivt.


Blueye Robotics

Blueye Robotics er et norsk undervannsteknologiselskap med røtter fra Senter for Autonome Marine Operasjoner og Systemer (AMOS) ved NTNU. Siden 2015 har de overordnede designmålene vært eksepsjonell brukervennlighet, portabilitet og robusthet.

Blueye X3 er den mest robuste, portable og brukervennlige undervanns-ROVen på markedet med brukere innen norsk og utenlandsk forsvar i tillegg til kommersielle kunder som blant annet Oceaneering og Equinor. Blueye ROVer gir situasjonsbevissthet, begrenser risikoen for dykkere, og kan avdekke mulige trusler samt samle bevis under vann.


Arena Nord Utvikling

Arena Nord Utvikling AS (ANU) er en nordnorsk arena for utvikling av sivil-militær industriell aktivitet og samhandling. ANU har hele Nord-Norge som aktivitetsramme og har etablert kontor på Elvegårdsmoen i Bjerkvik i Narvik Kommune. Selskapet samhandler tett med FVBJ – Forsvaret verksteder i Nord Norge, FFI, UIT Campus Narvik og KDA og andre som representerer aktuell industriell aktivitet, forskning og utvikling eller relevant utdanning.

ANU sine fem fokusområder er utdanning, militær virksomhet, sivil industriell virksomhet, FOU og Innovasjon, og infrastruktur.


FramWeb

FramWeb er 20 år i 2023. Visjon er å sikre liv og verdier for bedrifter og gi sikkerhet for hele samfunnet ved å levere smarte varslingssystemer. FramWeb støtter mer enn 500 kunder med et bredt spekter fra kommuner til energiselskaper, statlige organer og nødetater, sistnevnte også utenfor Norge. I en verden preget av økende sårbarhet har sikre varslingsmeldinger fra pålitelige bedrifter blitt viktigere for både innbyggere og profesjonelle aktører.

FramWeb er del av F24. Den ledende Software-as-a-Service (SaaS)-leverandøren for bedriftsmeldinger, varsling samt hendelses- og krisehåndtering i Europa. F24s løsninger støtter kunder gjennom hele verdikjeden fra høyvolumkommunikasjon i bedriftsmiljøet, til styring, risiko og etterlevelse (GRC), opp til varsling og smart hendelseskommunikasjon samt omfattende krisehåndtering. Mer enn 3000 kunder over hele verden benytter F24s løsninger for å håndtere sine kommunikasjonsbehov, som en del av deres daglige kommunikasjon av kritisk eller konfidensielt innhold, eller i tilfelle en krise.


Fosen Tools

Fosen Tools tilbyr skreddersydde løsninger for ground support equipment – GSE til forsvars- og luftfartsindustrien, med fokus på effektivitet og brukervennlighet. Selskapets nøkkelferdige løsninger øker driftseffektivitet og sikkerhet.

Med solid erfaring i krevende krav, er Fosen Tools pålitelige partnere innen GSE-løsninger.

Fosen Tools holder til på Brekstad, Ørland kommune i moderne og funksjonelle lokaler som huser administrasjon, distribusjon/lager, utviklingsavdeling, produksjon og showroom.

Kontakt Fosen Tools for en mer effektiv fremtid med skreddersydde løsninger.


Tekonf AB

TEKONF AB produserer militære produkter i tekstilmaterialer som vesker, klær, vesker, stropper, isolasjon, kampseler, våpenvesker og hjelmdokker. I mange år har vi levert produkter av høyeste kvalitet til kunder som BAE System Hägglunds, SAAB, Försvarets Materialverk og det svenske politiverket.

TEKONF er spesialister på teknisk konfeksjon, å kutte, stanse, skjøte, sveise og sy myke materialer. Selskapet har gjennom årene utviklet både kompetanse og maskinpark til å jobbe i en rekke myke materialer.
Med både sertifiseringer, lang erfaring og utmerkede innkjøpskanaler, kan Tekonf tilby produkter av absolutt høyeste kvalitet til en konkurransedyktig pris. Virksomheten er lokalisert på Frösön i Jämtland.


Propulse NTNU

Rakettprosjektet Propulse – NTNU, Norges raskeste og mest energiske studentprosjekt.

Propulse er et studentdrevet rakettverk ved NTNU som utvikler, bygger og skyter opp egne raketter. Det endelige produktet når tusenvis av kilometer i timen i løpet av sekunder, og når høyere enn de høyeste fjellene, langt opp i skyen – alt bygget av studenter.

Etter suksessene Stetind og Birkeland, jobber teamet nå med Bifrost; den første raketten med en selvutviklet bi-væskemotor. Med kunnskap og testfasiliteter fra hybridmotor-R&D-prosjekt, og basert på stort sett flyverprøvde design, er Bifrost fullt ut forsket og utviklet internt. T Bifrost skal skytes opp til 3000 meter på EuRoC i Portugal i oktober.


Intus

Intus jobber med XR teknologi og tilbyr «smartbrilleløsninger» for bedrifter innen service og vedlikehold, entreprenører og havbruk. Vi har et team av utviklere og tilbyr system og applikasjonsutvikling og har en egen avdeling for design, film og marketing som følge av fusjon med Types AS. Vi leverer også storformat displays og LED samt egen programvare for styring av infoskjerm. Vi skal være en innovative bedrift som pusher ny teknologi ut til bedrifter i Trøndelag.

Smartbrilleteknologi er høyrelevant for forsvaret, den kan bidra til raskere og mer korrekte beslutninger og samtidig effektivisere arbeid innen logistikk og service. Intus har som visjon om å øke konkurransekraften til Trønderske bedrifter gjennom innovasjon og teknologi, samtidig ser vi frem til å møte andre trønderske bedrifter og knytte bekjentskaper og potensielle kunder og samarbeidspartnere.


NORBIT

NORBIT ASA er en global leverandør av skreddersydd teknologi til utvalgte anvendelser. Vi støtter våre kunder og partnere i å løse krevende utfordringer gjennom bærekraftig innovasjon. Vi er strukturert i tre forretningssegmenter for å betjene våre viktigste markeder: Oceans, Connectivity og Product Innovation & Realization (PIR).

Oceans-segmentet leverer egne, skreddersydde løsninger til det globale, maritime markedet. Et undersegment innen Oceans er Security, hvor vi leverer et bredt utvalg sikkerhetsløsninger for å oppdage trusler under og over havoverflaten. Dette muliggjøres ved bruk av overvåkningssonarer som er integrert med proprietær programvare. Teknologien kan brukes til en rekke applikasjoner, inkludert hindringsunngåelse, minebekjempelse og trusseldeteksjon av dykkere eller andre bevegelige objekter rundt kritisk infrastruktur til sjøs.

NORBIT har omtrent 450 ansatte, med hovedkontor i Trondheim, FoU og produksjon i Norge og Ungarn, og en verdensomspennende salgs- og distribusjonsplattform.


Dantherm Group

Dantherm Group Norge er den ledende leverandøren av klimakontroll-løsninger og den største innen avfukting og klimaanlegg. Selskapet er en del av Dantherm Group, som er Europas fremste innen mobile og stasjonære løsninger for fuktighet, temperatur og klimakontroll.

Bærekraft og brukervennlighet står sentralt, og driftssikkerheten er sikret gjennom bruk av langvarige, solide komponenter som gjennomgår omfattende testing.

Kvalitetsløsningene fra selskapet leverer enestående ytelse og lang holdbarhet, og ryktet som en pålitelig leverandør er en kilde til stolthet. Med over 7 000 installerte anlegg i Norge og fullt funksjonsansvar fra én leverandør, tilbyr Dantherm skreddersydde og pålitelige løsninger for en rekke sektorer.


Tundra Drone

Tundra Drone produserer det ultimate dronelyset for operasjoner i mørket og dårlige lysforhold. Lyset følger automatisk dronekameraets retning og gir kraftig belysning der det trengs.

Den patenterte Automoving-teknologien består av retningsstyrt dronelys og andre «payloads» som enkelt å tilpasses for ulike typer droner som brukes til militære/forsvarsformål.

Du kan besøke Tundra Drone på standen til Sapmi Næringshage.


Getek

GETEK AS er en norsk leverandør av autonome offgrid strømforsyningsanlegg samt solcelleinstallasjoner for nettilknytning.

Den autonome strømforsyningsenheten GETEK APS kan forsyne kritisk utstyr som; samband, overvåkning, lys, sykestue o.lign. med strøm. Enheten gir 230VAC og kan kombineres med solceller og vindgenerator. Både mobile og løsninger for fast installasjon finnes. Flere av Forsvarets grenseovervåkningsstasjoner mot Russland forsynes i dag med strøm fra GETEK APS.

GETEK har lang erfaring med design og installasjon av solcelleanlegg for tilkobling mot strømnettet, både til bygg og bakkemontasje.

GETEK stiller både med stand og personell under konferansen.


Barents Outdoor

Melhsbedriften Barents Outdoor har over 150 års erfaring med utvikling og produksjon av høykvelitets telt og friluftsutstyr.

Forsvarets to nye patruljetelt er utviklet og produsert av Barents Outdoor. De nyutviklede teltene kommer i to størrelser, 2-3 personstelt og 4-6 personstelt. Kontrakten har en verdi på rundt 290 millioner kroner og leveransene er ventet å starte våren 2024.

Begge teltmdellene vil være utstilt på selskapets stand under Forsvarskonferansen.


Delprodukt AS

Delprodukt AS har siden starten i 1966 etablert seg som en ledende leverandør av mekaniske tjenester. De tilbyr alle typer tjenester innen maskinering, platebearbeiding, sveising, overflatebehandling og sammenstilling, og gjør alt fra prototyper til serieproduksjon; fra enkle deler til komplekse strukturer. Selskapet har en moderne og fleksibel maskinpark, lang erfaring og bred kompetanse.

Delprodukt har i flere år vært leverandør til Forsvaret, både på maskinerte og sveiste komponenter. Produksjonslokalene ligger sentralt plassert ved E6, 2 mil sør for Trondheim.


Ritek AS

Ritek AS er et mekanisk verksted for service og vedlikehold av tyngre kjøretøy og materiell. I selskapets 20-årige historie har bygd på tradisjon og kompetanse for arbeid innenfor mange arbeidsfelt. Hovedsaklig rettet mot stort og tungt rullende materiell for forsvaret og det sivile markedet. I tillegg støtter de omkringliggende industri med tradisjonelt industrivedlikehold.

Ritek er snart 60 ansatte, og nærmere 50 løsningsorienterte mekanikere med allsidig efaringsbakgrunn og kompetanse innenfor ulike fagfelt. Selskapet holder til på Rinnleiret i Levanger


Side System AB

Side System er en komplett leverandør av ventilblokker til hydraulikksystemer, samt hydraulikksylindre og komplette ventilpakker. De håndterer alt fra konstruksjon, prototypproduksjon og testing til seriemasseproduksjon av ferdige ventilblokker.

Serieproduksjon utføres i horisontale fleroperasjonsmaskiner med palettskifte. Side System levererer også en unik ventilpakke til byggingen av lastebiler for forsvaret.

Side System ble grunnlagt i 1985. Selskapet har i dag 23 ansatte og och opp til 171 verktøy i en Okuma 600 med 6 paletter. All produksjon foregår i egne lokaler i Side i Oviken, Jämtland.


Radionor

Radionor Communications AS er et firma med spesialkompetanse innen taktiske kommunikasjonssystem, som de siste 23 årene har investert betydelige midler på å utvikle verdensledende kommunikasjonsteknologi, CRE2. Disse fasestyrte antenne er det ypperste innen militær, taktisk kommunikasjonsteknologi på markedet og muliggjør videreutvikling til framtidens taktiske radioløsninger. Kommunikasjonssystemet er utviklet for å tilpasses de tøffeste militære operasjoner for hær, sjø og luft.


MIDSEC

Mid-Norway Defence and Security Cluster (MIDSEC) er en norsk klynge som bidrar til utvikling av forretningsmuligheter innen forsvars- og sikkerhetsindustrien.

MIDSECs medlemmer har som målsetning å utnytte verdiskapingspotensialet i et voksende forsvars- og sikkerhetsmarked nasjonalt og internasjonalt gjennom å utvikle teknologier og løsninger som ivaretar samfunnssikkerheten. Klyngen har, med sine medlemsbedrifter og en rekke andre tilknyttede samarbeidspartnere og fagmiljøer, solid kompetanse innen felt som autonomi, vedlikehold, logistikk, overvåkningssystemer og internasjonalt industrisamarbeid.
MIDSEC er også, sammen med svenske IUC Z-Group, prosjektansvarlig for samarbeidsprosjektet COMMSEC. Prosjektet skal legge til rette for at flere små og mellomstore bedrifter kan levere produkter og tjenester til det norske og svenske forsvaret og forsvarsindustrien.


Sparebank1 Midt-Norge

SpareBank 1 SMN er Midt-Norges ledende finanskonsern og hjelper privatpersoner og bedrifter med det meste innen bank, regnskap og eiendomsmegling. Hovedkontoret ligger i Trondheim, og konsernet har ca. 1750 ansatte.

Sparebank1 SMN er en selvstendig bank med lokal forankring. Bankens historie startet da Trondhjems sparebank ble etablert i 1823. I år feirer Sparebank1 SMN 200 verdifulle år som sparebank og samfunnsbygger. I rollen som arenabygger skaper banken lokale møteplasser og stimulerer til samarbeid. Samtidig bidrar Sparebenk1 SMN til å bygge kompetanse og gi innsikt for å styrke midtnorsk næringsliv.

Sparebank1 SMN er medarrangør og en viktig samarbeidspartner for Forsvarskonferansen.


MSO STUDIO

Vi er et ledende profileringsselskap i Norge som har mange års erfaring i bransjen. Det skal være hyggelig og enkelt å handle hos oss, og vi ønsker alltid å gi den beste servicen.

Med over 10 000 profilprodukter i vår nettbutikk har vi et av markedets største sortimenter.


Sanmina

Sanmina er en global kontraktsprodusent av elektronikk for kritiske systemer innenfor blant annet forsvars-, sikkerhets-, luftfarts- og kommunikasjonsindustrien.

Ved Sanminas svenske enhet i Örnsköldsvik er det over 50 års erfaring med å produsere kretskort, moduler og systemer for selskapets kunder. Fabrikkens team av ingeniører, teknikere og innkjøpsspesialister har solid erfaring med å administrere forsyningskjeder, montere og teste systemer med komplekse teknologier. De er også opplært i konfidensialitet og sikkerhet. Fabrikken har etablert sikkerhetsprosedyrer.

Sanminas prosesser og verktøy er i stand til å møte høye krav til sporbarhet, dokumentasjon og kvalitet gjennom hele produksjonsprosessen. Vi jobber med sikre, repeterbare og høyt automatiserte og kontrollerte sammenstillinger.


Rapid Rappel Technology

Rapid Rappel Technology ble etablert i 2016 med formål om å lage det letteste og mest brukervennlige rappellerings utstyret på markedet.

Vi har utviklet teknologi som gjør rappellering på 4 mm tau mulig. 

Vår løsning er betydelig lettere og mer brukervennlig enn hva som finnes på markedet.

Rapid Rappel 4.1-Tactical er verdens letteste EN-341 godkjente rappellering kit.

Kittet er utviklet for bruk i ekstreme situasjoner der vekt, volum, hurtighet og sikkerhet spiller en stor rolle.


MICROMILSPEC

MICROMILSPEC designer og produserer spesiallaget sveitsiske urverk for spesialstyrker, førstehjelpspersonell, militære enheter og nå sivile.

MICROMILSPEC er grunnlagt av et team med omfattende erfaring innen klokke-design, produksjon og militære operasjoner, tilbyr de skreddersydde klokker som er unike for deres kunder, med de høyeste standardene i tråd med den store tradisjonen innen sveitsisk klokkeproduksjon.


Heimevernets innsatsstyrke Rype

Heimevernets innsatsstyrker er spydspissen i Heimevernet og består av godt trent, utdannet og utrustet personell. Heimevernets innsatsstyrke Rype i Trøndelag har tatt navn etter Operasjon Rype under andre verdenskrig.

Under Forsvarskonferansen vil det bli en demonstrasjon med innstastyrkens soldater.


Luftforsvaret – 132 Luftving

Norges nye kampflysystem F-35 er selve ryggraden i Luftforsvaret og forsvaret av Norge. Frem mot 2025 skal Norge ta imot 52 slike kampfly, og de fleste skal operere under 132 luftving på Ørland.

132 Luftving stiller med personell og materiell fra Luftvernbataljonen.

Luftvernbataljonen består av en bataljonsstab, Luftverntaktisk skole og 2 våpenbatterier. Avdelingen er utstyrt med NASAMS III som er et modulært luftvernsystem med middels rekkevidde og stor ildkraft. Systemet kan detektere og skyte ned fly, helikopter, ubemannede luftfartøy og kryssermissiler. Avdelingen har luftvernbatterier på beredskap for å beskytte kampflybasen, men også til forsvar av annen nasjonal sivil eller militær infrastruktur og avdelinger. Bataljonen har i 2023 ett luftvernbatteri på NATO-beredskap.

Under Forsvarskonferansen vil det bli overflyvning med F-35 fra 132 Luftving.


Oversikten oppdateres fortløpende